Rumors

Es parla molt sobre les persones refugiades, però no tot és cert. Desmentim els falsos rumors.

Darrer rumor

FALS

Són diversos els arguments darrere d'aquesta afirmació. El mig milió de persones que han entrat a Europa no representen més que un 0,1 per cent del total de la població europea.. Aquesta xifra és insignificant si es compara amb el 25 per cent de refugiats que acull Líban o el 20 per cent de Jordània. Vist amb perspectiva, això està lluny de ser una allau de persones.

Europa ha demostrat que no és capaç d'anticipar una resposta efectiva i integral quan vam ser testimonis de les primeres morts a la Mediterrània. Malgrat un augment dels recursos no ha aconseguit solucionar el problema perquè seguim sent testimonis de les morts diàries. En els tres primers mesos del 2017, 1.000 persones han mort a la mar. La impassibilitat de la UE davant aquesta tragèdia és imperdonable.

FALS

Les persones que estan arribant de països en conflicte no estan arribant a Europa per que vulguin o perquè hagin decidit que Europa és la seva opció de vida. Estan arribant a Europa per l'efecte fugida i Europa és una destinació temporal de la seva fugida. Totes les persones que han arribat estan desitjant tornar al seu país quan hi hagi hi arribi la pau. No hi ha efecte crida, hi ha efecte fugida.

Fotografia: Pablo Tosco